The Crookes @ Rotown

23-11-2011 19:59

Maandag avond, iets na rond 10 uur ’s avonds betreden ze dan het podium, The Crookes. Het plubliek is nog een beetje stil. Voor de tweede keer staan deze jonge honden uit Sheffield op het podium in Rotterdam.

De eerste noten klinken en langzaam begint het concert. 2 strakke openingsnummers waarna even contact wordt gezocht met het publiek, dat al iets enthousiaster begint te worden. Aan de beleving van zanger George Waite ligt het ook niet, vol energie springt hij rond en zingt prachtige teksten. Het nummer The Crookes Laundry Murder, 1922 wordt opgedragen aan het meisje vooraan dat ook op dit rustige nummer probeert te dansen, maar niet helemaal lukt. Waite reageert ook leuk als er vanuit het publiek wordt geroepen. “Spelen!!” vol verbazing en gelach wordt er gereageerd door The Crookes. Een leuke woordenwisseling vind plaatst en het volgende, nieuwe, nummer wordt aan het eind leuk ‘bewerkt’ door te verwijzen naar Rotterdam en de Metellica-fan. Knallende hits als Bright Young Things en Backstreet Lovers worden vol enthousiasme ontvangen. Het toegift is ook leuk, een nieuw nummer en Bloodshot Days, met daartussen een korte versie van Shakira’s Hips don’t Lie.

Al met al een leuk en goed concert van The Crookes. Over een paar albums kunnen ze een grotere en betere setlist afleveren, maar dat komt goed als we luisteren naar de nieuwe nummers. Een echte knaller en The Crookes is klaar voor het grotere werk.