Donkere decembermaanden

21-12-2011 00:14

 

Pfffffffffffff, eindelijk vakantie. Na een drukke periode is het eindelijk zover, een paar weekjes helemaal niets doen, de donkere decembermaanden doorkomen. Niets doen? Het zit er helaas niet in. Na de vakantie moeten er weer essays worden ingeleverd, een feest moet worden georganiseerd, enz. Kortom, schoolzaken gaan gewoon door. Maar niet alleen schoolzaken, in de vakantie moet ook worden gewerkt. Gelukkig is deze vakantie niet alleen voor vervelende dingen. Kerst, Oud en Nieuw, verjaardagen (onder andere paintballen als het goed is), flink eten en drinken dus. Ja, tijdens een studentenleven heb je nooit echt niets te doen.

Niets doen is technisch gezien ook niet mogelijk. Je lichaam is altijd bezig. Flauw. Ik weet het, maar het is zo. Daarnaast gaat het gewone leven ook door: boodschappen doen, de was doen, schoonmaken, noem maar op. Stel je voor, helemaal niets doen, hoe zou dat zijn. Het zal niet werken, chaos overal. Misschien is het daarom maar goed dat we altijd dingen moeten doen. Een dagje zo min mogelijk doen is natuurlijk lekker, maar gaat in de loop van de tijd vervelen. Vakantie is wel zo’n periode waarin dat kan gaan gebeuren.

Vakantie, het woord is al een paar keer gevallen. Een periode waarin de accu kan worden opgeladen voor een periode vol activiteiten, studeren, feesten en werk. Een periode waarnaar iedereen uitkijkt. En een periode die zo weer voorbij is. Genieten kan bijna niet, maar toch probeert iedereen het. Kerst en Oud en Nieuw zijn daar ideale dagen voor. Gezelligheid, eten en drinken. De donkere decembermaanden zijn wat dat betreft niet zo donker. Feestjes maken het allemaal prima te doen. Alleen hopen dat het weer een beetje mee gaat werken (lees geen regen of harde koude wind) en dan komt alles goed. De laatste weken van het jaar, ik ben er klaar voor!!