Albums die je moet luisteren

08-11-2011 19:38

 

Hier volgt een lijstje van welke albums je naar mijn mening beluisterd moet hebben. De albums staan in willekeurige volgorde.

 

Muse – Orgin of Symetry

Eigenlijk moet je elk album van Muse luisteren, maar voor deze lijst heb ik er maar een uitgekozen. Het was geen willekeurige keuze, want dit album is een van de betere van Muse (en bestaat inmiddels al ruim 10 jaar). Live behoren deze liedjes al tot een must-see (de beleving van het publiek is onbeschrijfelijk). Het liefst moet je dit album luisteren in een ruimte waar de buren geen last van je hebben (of de buren moeten ook Muse fans zijn) want Orgin of Symetry moet zo hard mogelijk beluisterd worden.

Beste nummer: Bliss en Plug in Baby.

 

Kasabian – West Ryder Pauper Lunatic Asylium

Eén van de beste albums van de laatste jaren! Het hele album klopt van het begin tot aan het eind, elk nummer is raak en het blijft fantastisch om te luisteren. Een ommekeer in de bekendheid van deze band. Dit album is net een film en moet je in de platenkast hebben staan. Woorden kunnen niet beschrijven hoe goed dit album is, dus doe ik dat ook niet.

Beste nummer: moeilijk te kiezen, maar omdat het moet: Fire en Vlad the Impaler.

 

Arctic Monkeys – Whatever People Say I Am, That's What I'm Not

Hier begon het allemaal mee voor de Arctic Monkeys. Een paar jonge gasten uit Sheffield knallen dit gehele album door je speakers. Live zouden ze het nog wel meer contact met het publiek kunnen hebben,  maar wat boeit dat als je zo’n sterk debuut album hebt. Inmiddels zijn er al vier albums uit, waar het laatste album niet klinkt zoals het eerste, maar nog steeds ongelooflijk goed is.

Beste nummer: Mardy Bum en I Bet You Look Good On The Dancefloor.

 

Editors – An End Has A Start

Een sterke opvolger van hun eerste album ‘The Back Room’, Editors bewijst hiermee toch een van de betere bands op deze aardbodem te zijn. Lekkere muziek, goede nummers en een fantastische zang van zanger Tom Smith. Aanrader als je van piano’s, gitaren en goede muziek houdt!

Beste nummer: The Racing Rats en Smokers Outside The Hospital Doors.

 

De Staat – Wait For Evolution

Deze Nederlandse band mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst van beste albums. Live staan ze ijzersterk, hun tweede album is ook goed en ze zijn klaar om, met behulp van onder andere een koebel, de wereld te veroveren. De Staat rockt, swingt, danst, heeft swagger, pomp, springt en knalt. Luisteren dus!

Beste nummer: The Fantastic Journey Of The Underground Man.

 

The Last Shadow Puppets – The Age of the Understatement

Een samenwerking tussen Alex Turner en Miles Kane, voorlopig eenmalig, maar na het luisteren van dit album hoop je toch vurig dat er meer zal volgen. Een ‘James Bond’ achtige sound die het oude jaren 80 gevoel weer oproept. Turner en Kane zetten een prachtig album in elkaar met behulp van een strijkorkest waar je u tegen zegt. Werd er maar meer van zulke goede muziek gemaakt.

Beste nummer: My Mistakes Were Made For You.

 

Mumford & Sons – Sigh no More

Folk muziek is weer onder het grote publiek gebracht dankzij deze mannen. Een album vol lekkere knallers die het live uitermate goed doen. Het zijn niet allemaal stampers, ook rustige nummers staan op deze plaat. Super album, van begin tot eind.

Beste nummer: The Cave en Timshel (live zeker).

 

The Strokes – Is This It

Uitgeroepen tot het beste album van dit decennium door de NME (bron kan ik op dit moment even niet vinden, maar zoek maar op internet). Indie Rock zoals het moet zijn, simpel en effectief. Een must om te luisteren!

Beste nummer: Last Night.

 

Bon Iver – Bon Iver, Bon Iver

Justin Vernon is een muzikant in hard en nieren. Dit hele album is fantastisch met super liedjes en dit allemaal vooral dankzij de stem van Vernon. Prachtige liedjes die je meenemen en niet meer loslaten. Ga liggen, zitten of staan: zet het Bon Iver, Bon Iver aan en je kan genieten!

Beste nummer: Towers.

 

We Were Promised Jetpacks – These Four Walls

Lekkere rock muziek door vier jonge honden uit Engeland. Toen ik dit album voor het eerst hoorde was ik meteen verkocht, zo sterk. De nummers zijn strak, deze gasten zijn goed op elkaar in gespeeld. Als je kan moet je ze ook live bekijken, want dan zijn ze ook super goed. Zanger Adam Thompson bereikt het publiek zelfs door naast (!) zijn microfoon te gaan staan en te zingen. Lekker rocken met We Were Promised Jetpacks!

Beste nummer; Quiet Little Voices en It's Thunder And It's Lightning.